No cure no pay sales for any body

 Warme Acquisitie

Van acquisitie hebben de meeste bedrijven en kantoren wel gehoord. Tevens wellicht over het verschil tussen warm en koud. Desondanks kun je jezelf als ondernemer nooit teveel verdiepen in de mogelijkheden van acquisitie in het algemeen en zeker in het specifieke aspect van de ‘warme’ kant ervan.

Neem rechtstreeks contact met ons op
5 dagen per week op 030-3050073 rechtstreeks een medewerker aan de lijn
5 dagen per week, toegankelijk via info@tvvsales.nl
5 dagen per week toegankelijk via het offerteformulier 
5 dagen per week via de chat rechtsonder

Bij warme acquisitie komt het er feitelijk op neer dat er niet met onbekenden wordt gecommuniceerd over de mogelijkheden van jouw bedrijf en product, maar vooral ook dat er meer sprake kan zijn van warme acquisitie. Je hebt waarschijnlijk meer kans op resultaat met het warme aspect en je hebt zelfs wellicht meer relaties met (toekomstige) klanten dan je denkt.

Voordelen

Bestaande klanten en relaties, de kring is inderdaad ruimer danje zou vermoeden, zelfs iemand die alleen gegevens achterlaat kun je reeds als klant beschouwen. Maar er zijn meerdere voordelen. Het effect van warme acquisitie is veel groter dan dat van koude, in het algemeen. Daarbij komt nog dat je doordat je de klant(enkring) kent, weet wat de behoeften van deze klanten zijn, dan wordt het nog eenvoudiger om de verkoop uit te breiden.

Behalve dat, is koude acquisitie aan steeds strengere voorwaarden verbonden. Nog een belangrijke reden om voor warme acquisitie te kiezen, hoewel het een het ander niet uit hoeft te sluiten.

Vormen van warme acquisitie

Dit zijn er velerlei, de telefoon, het is voor veel bedrijven belangrijk om nu en dan eens te bellen met de relaties en hen te wijzen op de aanbiedingen en voordelen. Dit wordt ook wel het ‘outbound callcenter’ genoemd, de telefoon gaat immers van binnen naar buiten. Deze kan ook worden gebruikt voor research, om nog beter in kaart te krijgen wie je klanten zijn en wat hun behoeften zijn. Echter, omgekeerd is ook een mogelijkheid om warme acquisitie te doen, door bijvoorbeeld een gratis telefoonnummer ter beschikking te stellen.

De andere gewone zaken zijn uiteraard e-mail, post, maar ook sociale media, presentaties en nog veel meer. Bedenk wel dat je niet moet blijven hangen in de vaste klantenkring, maar dat koude acquisitie nodig is en blijft.

De voordelen van bnb tvvsales.nl

Jij als bedrijf en wij als b2b moeten up-to-date zijn, eigentijds en zelfs futuristisch. Efficiency, helderheid en betrouwbaarheid, dit zijn allemaal zaken die van het grootste belang zijn en gelukkig kenmerken deze woorden onze service. Met de juiste telemarketing lijd je geen verlies, integendeel, het is de investering meer dan waard. Met de juiste strategie gaan wij doelgericht te werk.

Het is namelijk zo ‘no cure no pay’ als het gaat om tvvsales.nl. Geen resultaat, dan geen betaling, zo werken wij. Dit zijn inderaad allemaal voordelen en goede redenen met tvvsales.nl in zee te gaan.