Verkooptraining cursus

Ook voor jou en eventueel je personeel kan een cursus over verkooptraining een bijzondere verrijking zijn van je reeds bestaande vaardigheden. Alles kan altijd beter en dit geldt zeker voor de verkooptechnieken. Verkopen is immers geen technisch verhaal, maar altijd mensenwerk, waarbij zeker 2 mensen zijn betrokken, de verkoper en de koper. Daarom helpen we van tvvsales.nl je graag bij het ontwikkelen van de mogelijkheden. Je weet zeker dat je de allerbeste training krijgt als het gaat om b2b. Van bedrijf tot bedrijf, zo werken wij en in hoop op wederzijdse versterking.

Vaardigheden

Behalve verbaal sterk zijn, is luisteren ook van uitermate groot belang. Luisteren naar de wensen van de (toekomstige) klant, zijn/haar behoeften ontdekken en niet te vergeten: doorvragen. Maar het gaat nog veel verder dan dat. Het juiste moment, als de prospect of iemand die reeds klant is interesse toont in je produt of dienst, dat moet je zien te ontdekken end an meteen ‘toeslaan’. Het kan beginnen met een persoon die je opbelt met interesse voor je product, maar ook als iemand gegevens achterlaat via de website. Je kunt ook een callcenter opzetten, voor in- of uitgaande telefoon, ofwel inbound en outbound.

De laatstgenoemde methode die door vrijwel iedereen als irritant wordt ervaren, maar bij tvvsales.nl weten we precies hoe de negatieve associatie kan worden omgekeerd naar een positieve uitdaging. Verkopen via de telefoon is zeker nog steeds de moeite waard. Met de juiste gesprekstraining, de beste voorwaarden kun je nog versteld staan als het gaat om de winst die het uiteindelijk op zal brengen. Allemaal van b2b, via tvvsales.nl.

Andere insteek

Bij verkopen gaat het niet altijd om het aanprijzen van een product of dienst, het kan ook omgekeerd. Door aan te geven wat een potentiële klant aan comfort of andere belangrijke dingen  misloopt door een service of product niet aan te schaffen. Bijvoorbeeld een wasmachine of koelkast die minder stroom verbruikt levert voordeel op. Een fiets die elektrisch is kan je veel energie besparen en bovendien een mobiliteit geven die je anders mist.

Een gemakkelijke kinderwagen, niet te groot en niet te zwaar, zorgt ervoor dat de ouders gemakkelijk op pad kunnen met hun kleintje, zonder dat is het lastig. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Het juiste cathering bedrijf kan zorgen voor een hoop opluchting in een kantoor of bedrijf, als er bijvoorbeeld gasten worden verwacht. Dit zijn hele belangrijke zaken, om het voordeel van het product of de service aan te prijzen.

Gaat het om diensten, dan zijn er andere voorbeelden. Wat er gebeurd als je niet voldoende verzekerd bent voor je ziektekosten of je vakantiereis, dat kan vervelende situaties oplossen.

Graag komen wij in gesprek om te kijken welke strategie voor jouw organisatie het beste is.

Meer informatie over de verkooptrainingen;