Verkooptechnieken

Ook jouw bedrijf kan er onnoemelijk veel voordelen van hebben. Klanten die meer uitgeven, uitbreiding van de klantenkring, het verhogen van de omzet, het stijgen van de winst en zelfs uitbreiding van het bedrijf, indien wenselijk. Bij b2b, tvvsales.nl helpen we je in alle opzichten verder. Juist vanwege het motto ‘no cure no pay’ is onze service zo aantrekkelijk.

Beginnen bij het begin met verkooptechnieken

Wij assisteren jij of jullie van A tot Z. Een goed begin is het halve werk, dit geldt zeker voor leadgeneratie. Het proces vooraf is mede bepalend voor het resultaat van de leadgeneratie. Het begint met marketing online, zodat je bezoekers kunt werven. Deze kunnen resulteren in klanten en zo haal je het maximale uit je bedrijf en heb je een groot toekomstperspectief. Wie zou hier niet voor kiezen? Jouw bedrijf is het waard om professionele hulp in te huren.

 Voordelen

Om je product en/of dienst werkelijk te verkopen, komt er heel wat voor kijken. Daarom werken we van A tot Z zo nauwkeurig mogelijk en werken we alles goed uit. Niet alleen helpen we je aan een goede website, ook weten we hoe je klanten kunt werven en vaste klanten aansporen meer uit te geven etc.

Ook weten we alles van acquisitie, warm of koud, kunnen voor een callcenter zorgen, voor een klachtenlijn bijvoorbeeld. We hebben trainingen

Zelfs voor een afspraak met klanten hebben we speciale gesprekstechnieken en scenario’s voor boze klanten en nog veel meer.

Details verkooptechnieken

Hoewel het mag lijken alsof het niet zo moeilijk is, kan dit toch tegenvallen. Er zijn zoveel factoren die meewegen, het stemgeluid, gesprekstechnieken en ook op korte wijze informatie door de telephonist, er komen inderdaad veel details bij kijken.

De techniek van het callcenter, tot en met de slotzin, er wordt overal voor gezorgd. Gaat het om een outbound callcenter, dan is er de allerbeste training voorhanden. Deze gaat inderdaad over stemgeluid, intonatie, maar ook de voorbereiding en de afwerking. Wij helpen je met de beste begroeting ,openingszin en het geven van een ‘spreekbeurt’ over je product in 30 seconden! Het afscheid nemen is niet minder belangrijk en vooral niet te vergeten, het vervolg. Een vervolgafspraak, het opnemen van gegevens etc.

De persoon die je wilt benaderen, moet uiteraard een onderdeel zijn van je doelgroep, je moet in de juiste vijver vissen! De beoogde personen worden de prospecten genoemd, omdat ze (nog) geen klant zijn. Bepaal welke je wilt benaderen.

Wat je ook wilt verkopen, de prospect heeft nog geen belangstelling. Deze is feitelijk alleen geїnteresseerd als een product of dienst een probleem oplost, dat aan de orde is.

 

Eigenheid

Of het nu om een grote bank gaat, een klein makelaarskantoor, wij houden rekening met alles. Huizen of hypotheken verkopen, reizen aanbieden via je reisbureau, alles wordt op maat afgestemd. Wij van b2b respecteren ieders eigenheid, ook dat van jouw of jullie bedrijf.

Meer informatie over de verkooptrainingen;