Koude acquisitie voorbeelden

Laten we eerst eens ingaan op de vraag wat er precies bedoeld wordt met acquisitie in het algemeen, dan ingaan op voorbeelden. Veel advertenties op zoek naar personeel bevatten deze zin: ‘acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld’. Ofwel, bureaus met werknemers hoeven geen contact op te nemen, dat is niet de wens.

Neem rechtstreeks contact met ons op
5 dagen per week op 030-3050073 rechtstreeks een medewerker aan de lijn
5 dagen per week, toegankelijk via info@tvvsales.nl
5 dagen per week toegankelijk via het offerteformulier 
5 dagen per week via de chat rechtsonder

Het verschil met warme acquisitie

Acquisitie in het algemeen gaat om het benaderen van potentiële klanten. Dit kan met allerlei vormen van marketing. Gaat het om warme acquisitie is er sprake van een reeds bestaande relatie tussen twee bedrijven of bedrijf en klant.

Uitleg

Bij elke vorm van marketing, dus ook bij koude acquisitie, gaat het om uitbreiding van je bedrijf in de wijdste betekenis. Meer omvang, meer productie, meer klandizie, meer naamsbekendheid, meer populariteit voor je bedrijf. Ook de term koude acquisitie mag in het geheel niet ontbreken.

Bij warme acquisitie, dan gaat het om gerichte acquisitie bij een concrete vacature. Bij koude acquisitie is het anders, dan is de breedte veel ruimer, namelijk niet bij concrete personen of klantenkringen. Koude acquisitie is het contact maken met mensen met wie (nog) geen binding is vanuit het bedrijf, mensen of bedrijven benaderen. Dit kan op velerlei wijzen, telefoon, e-mail en andere communicatiemiddelen. Maar dit is pas het begin, het reikt uiteraard veel verder dan dit.

Acquisitie is een vak op zichzelf en is het kloppende hart van elk bedrijf. Hoewel het op het eerste gezicht moeilijk zal lijken en er belemmeringen zijn, als het gaat of dit welkom is bij de klant, zul je verrast zijn van de bijzondere technieken, op het gebied van software, maar ook met de gesprekstechnieken.

Mail/website

Het eerste en het meest voor de hand liggende voorbeeld, via de website of e-mail. Hiervoor zijn de modernste technieken ter beschikking. B2b van tvvsales.nl zorgt voor de beste software, maar ook voor de beste technieken om met klanten in contact te komen. De aandacht vasthouden en ervoor zorgen dat de klant gegevens achterlaat, zelfs al is het maar een e-mail adres.

Met een pakkende mail (daar zijn voorbeelden van) of een uitstekende website, komt het in orde met de professionele hulp van tvvsales.nl

Outbound callcenter

Een goede begroeting, een pakkende  openingszin, een presentatie van het product in 30 seconden, zo kom je al heel dichtbij de potentiële klant. Er zijn ook manieren die helpen om met secretaresses om te gaan, zeker als het gaat om hen die je snel willen afpoeieren. Zo kom je tot een vervolggesprek en zelfs tot echte afspraak, om elkaar in levende lijven te ontmoeten.

In ieder geval, tvvsales.nl heeft een legio aan voorbeelden als het gaat om de juiste inhoud voor e-mails en telefoongesprekken. Doe daarom een beroep op de deskundige.

Betaalbaar

‘No cure no pay’, dat is het motto van tvvsales.nl. Je betaalt absoluut niet teveel, de offertes zijn overzichtelijk. Zo kun je op structurele wijze je klantenkring vergroten en dus je hele bedrijf!