Koude acquisitie belscript

In deze tijd met het bel-me-niet register, kun je nog via de telefoon aan koude acquisitie doen? Jazeker, wij van tvvsales.nl kunnen dit volmondig beamen. Daarom staan bedrijven en ondernemers niet vaak te trappelen als het gaat om koude acquisitie. Zeker niet als het om het zogenaamde outbound telefooncenter gaat. Gewoon bellen met onbekenden en je waren aansmeren. Of kan het toch anders?  Tvvsales.nl bewijst dat het absoluut mogelijk is!

Neem rechtstreeks contact met ons op
5 dagen per week op 030-3050073 rechtstreeks een medewerker aan de lijn
5 dagen per week, toegankelijk via info@tvvsales.nl
5 dagen per week toegankelijk via het offerteformulier 
5 dagen per week via de chat rechtsonder

Outbound callcenter

Als er een callcenter in het leven wordt geroepen kan dit vanwege diverse doeleinden zijn. Maar bij koude acquisitie gaat het altijd om outbound. Indien er professionele mensen op wroden gezet

Een goede begroeting, een pakkende  openingszin, een presentatie van het product in 30 seconden, zo kom je al heel dichtbij de potentiële klant. Er zijn ook manieren die helpen om met secretaresses om te gaan, zeker als het gaat om hen die je snel willen afpoeieren. Zo kom je tot een vervolggesprek en zelfs tot echte afspraak, om elkaar in levende lijven te ontmoeten.

In ieder geval, tvvsales.nl heeft een legio aan voorbeelden als het gaat om de juiste inhoud voor e-mails en telefoongesprekken. Doe daarom een beroep op de deskundige, de kennis en ervaring van b2b van tvvsales.nl.

Beginnen bij het begin

De persoon die je wilt benaderen, moet uiteraard een onderdeel zijn van je doelgroep, je moet in de juiste vijver vissen! De beoogde personen worden de prospecten genoemd, omdat ze (nog) geen klant zijn. Bepaal welke je wilt benaderen.

Wat je ook wilt verkopen, de prospect heeft nog geen belangstelling. Deze is feitelijk alleen geїnteresseerd als een product of dienst een probleem oplost, dat aan de orde is. Zoals een restaurant dat niet de juiste hoeveelheid vlees ontvangt, of een kantoor dat niet op tijd de bestelde producten ontvangt. Zo zijn er nog veel voorbeelden te noemen.

Daarom is er training mogelijk, die begint met het bepalen van de prospecten, met de voorbereiding, maar ook met openingszinnen, hoe je tot een secretaresse kunt doordringen en een vervolg krijgt met de prospect. Tvvsales.nl heeft het allemaal in huis.

Strategie

Dit is van uitermate groot belang. De strategie voorbereiden, uitvoeren en evalueren, gebeurt met behulp van b2b van tvvsales.nl allemaal. Het traject maken we van A tot Z af. Mochten er onderweg aanpassingen moeten worden gemaakt, dan zorgen wij daarvoor.  In overleg met de klant, die bepaalt hoe het traject zal lopen, wij houden rekening met jouw wensen. Stap vor stap wordt alles uitgewerkt en zorgvuldig bepaald wat het op moet leveren, meer (vaste) klanten, meer omzet, meer verkoop van het product of nog meer dan dat. Indien de doelen worden niet bereikt worden, dan is er sprake van ‘no cure, no pay’.

Daarom, neem contact met ons op, vraag om advies, informatie en offertes, alles geheel gratis en vrijblijvend, dat is de service van tvvsales.nl.