Callcenter Den Haag

De mooie stad achter de duinen heeft alles voor iedereen in huis. De hofstad van Nederland, het visitekaartje van dit land en met alle mogelijke bedrijven, nationaal en internationaal. Den Haag heeft een rijke historie, dat is aan de gebouwen te zien, maar ook de meest moderne woningen, winkels en kantoorgebouwen zijn hier te vinden. Dit zegt alles over de veelzijdigheid van deze stad. Mensen uit het hele land en de hele wereld beezoeken deze stad. Daarom is het zo belangrijk dat de marketing goed is, voor elk bedrijf, groot of klein, oud of jong.

B2b, business to business, dat is de eigentijdse manier om aan de slag te gaan. Tvvsales.nl zorgt voor de beste service en helpt in alle opzichten elk callcenter te realiseren. Elk bedrijf is uniek, daarom is de service dit ook. Bij tvvsales.nl gaan we uit van de perceptie van de klant en het product.

Neem rechtstreeks contact met ons op
5 dagen per week op 030-3050073 rechtstreeks een medewerker aan de lijn
5 dagen per week, toegankelijk via info@tvvsales.nl
5 dagen per week toegankelijk via het offerteformulier 
5 dagen per week via de chat rechtsonder

 

Outbound/inbound/ebound

Hoewel deze termen misschien al vertrouwd voor je zijn, kan het helpen om dit toch nog eens goed op een rijtje te zeten. Het doel van de callcenter wordt uiteraard bepaald door jou als bedrijfsleider of door jullie als team. Vanwege de diverse doelen van een callcenter, zijn er ook diverse mogelijkheden.

Inbound

De klant belt met het bedrijf, bijvoorbeeld als het gaat om verkoop van producten, zoals meubels. Zo kan de klant informatie vragen, uitleg over gebruik of klachten doorgeven, als het niet is wat de klant had verwacht. De medewerkers moeten hierbij overall op voorbereid zijn zoals agressie, onbegrip bij de klant en vrijwel alle vragen zelf beantwoorden.

Als je als bedrijf zelf contact op wilt nemen met de (toekomstige) klanten of doelgroep, gaat het om outbound telefoonverkeer. De reden van dit contact kan van alles zijn, aanbiedingen door te geven,of om gegevens van de klant te vragen voor research. Zo kun je je product(en) nog beter afstemmen op de doelgroep. Bovendien kun je gebruik maken van de beste gespreksvormen van tvvsales.nl. Zo kun je de data in ontvangst nemen en je beleid erop afstemmen. Om hoge kosten te vermijden geven wij ook tips als het gaat om de efficiency. Bovendien komt het outbound telefoonverkeer vaker voor bij bnb en werkt het uitstekend, daarom, stap over de negatieve associatie heen.

Bij ebound is het initiatief weer bij de klant. Deze kan een (gratis) telefoonnummer doorgeven dat zoveel mogelijk of zelfs altijd bereikbaar is.

Strategie

Dit is van uitermate groot belang. De strategie voorbereiden, uitvoeren en evalueren, gebeurt met behulp van b2b van tvvsales.nl allemaal. Het traject maken we van A tot Z af. Mochten er onderweg aanpassingen moeten worden gemaakt, dan zorgen wij daarvoor.  In overleg met de klant, die bepaalt hoe het traject zal lopen, wij houden rekening met jouw wensen. Stap vor stap wordt alles uitgewerkt en zorgvuldig bepaald wat het op moet leveren, meer (vaste) klanten, meer omzet, meer verkoop van het product of nog meer dan dat. Indien de doelen worden niet bereikt worden, dan is er sprake van ‘no cure, no pay’.

Daarom, neem contact met ons op, vraag om advies, informatie en offertes, alles geheel gratis en vrijblijvend, dat is de service van tvvsales.nl

Vind hier alle informatie over callcenters